Цена за DJ за това събитие?

Ето, че моментът влюбената двойка да се превърне в семейство е настъпил и вълнението около предстоящата сватба не стихва. Емоциите са големи, но същевременно трябва да се погрижим и за практичната страна на нещата. Ако сте от щастливците с неограничен бюджет, то тогава най-вероятно не ви интересува колко струва една сватба и нямате нужда от нашите съвети. Но в случай, че искате да снижите разходите и да се радвате на едно значително спестяване от сватба, ще ви помогнем с няколко безотказни трика. Бързаме да ви успокоим, че това изобщо не означава, че трябва да се примирите със скучно и безлично тържество. Точно обратното – с тези креативни идеи ще постигнете максимум ефект с минимум средства. И така, да отговорим на най-важния въпрос: къде евтина сватба.

На първо място, в търсене на ниска цена за сватба, обмислете добре датата на специалното събитие. Само с този трик бихте могли да спестите много. Най-евтини излизат тържествата, насрочени за първите месеци от годината – януари и февруари, а също така март и април. Другият вариант е да планирате събитието за ноември. Защо в тези месеци разходите са по-ниски? Най-вече поради факта, че тогава е неудачно да се правят вечерни сватби, тъй като това са по-студените месеци от годината. А една дневна сватба излиза много по-евтино, в сравнение с вечерната.

Още един разход може да бъде намален, в случай, че държите да сключите църковен брак. Има църкви, където можете да се венчаете не срещу твърда такса /най-често доста солена/, а срещу дарение, съобразно желанието и възможностите.

Следващото перо, от което може да се възползвате за евтина сватба, е да изберете сключване само на технически брак –  самото подписване е напълно безплатно. А за сватбената церемония може да се доверите на ваш приятел.

Следва същинското сватбено тържество, което може да се проведе на различни места, според предпочитанията и бюджета. Така например, ако искате да почерпите гостите в ресторант, но и да не се охарчите прекалено, просто заложете на по-отдалечен от центъра на града ресторант. Цените там ще са наполовина по-ниски, в сравнение с по-популярните заведения. А истински бонус би било да изберете заведение или зала под наем където ще може да персонализирате и изберете само необходимите ви екстри. Също така, не пречи да се информирате и за най-ниския ценови DJ пакет, който се предлага. Ще се учудите колко приемливи са офертите. Ето ТУК може да направите лесно изчисление на оптимална цена.

За да успеете да направите евтина сватба, необходимо е и да оптимизирате списъка с поканените. Не е нужно тържеството ви да е пълно с множество гости, важното е само най-близките до сърцето ви хора да присъстват и събитието ще остави скъп спомен за цял живот както на младоженците, така и на поканените.

Не се впускайте и да поръчвате прекалено много храна и напитки, в повечето случаи те ще останат недокоснати, защото хората са дошли да почетат празника ви и да се забавляват с вас, а не да се тъпчат с храна. Няколко отбрани ястия и напитки в неголеми количества ще свършат по-добра работа, отколкото богато отрупани маси с храна, която след това ще се изхвърли.

Още една сполучлива идея за спестяване от сватба е да си подготвите украсата сами. Това винаги е по-печеливша тактика, дори и да не става дума за икономия на средства. Все пак тържеството си е ваше и как ще бъде украсен декора зависи единствено от личните ви предпочитания. Някои от нещата бихте могли да заемете или да наемете срещу дребни суми. А и споменът за това как сте се забавлявали докато декорирате с най-близките си хора ще ви топли завинаги.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button