DJ за сватба фотограф photo
Цена за DJ за това събитие?

Сигурно организацията на Вашата чуждоезикова и чуждогостова сватба е готова и може би се опитвате да намерите водещ на сватба с английски? Ако е така, то може дирекнто да се свържете с нас – Диджей Дани & Ко и направо да Ви осигурим диджей за Вашата сватба, която желаете да се води протече едновременно на български и английски език.

Ако ли пък тепърва започвате с организацията, то може да се окаже, че следващите редове ще Ви дадът няколко много добри идеи и напътствия. Поне според мен. На събитието сте поканили местни български гости, както и чужди англоговорящи такива и искате всички заедно да се повеселят на Вашата сватба. Да я запомнят и да разквавт за нея? Ами хубаво! Няма проблем!

КАК ДА ПРОТЕЧЕ СВАТБАТА ?

Английски ли? Ами че то това си е парче кекс(piece of cake – идиом в английският за “лесна работа”)! Всеки ще се оправи. Колко му е! Важното е да им е весело и да се усмихват.  Все ще се разбират. Сватба е все пак. На всички е ясно. Дали?…

1. Нека да има водещ на сватбата, който може да води сватба на английски език!

Това наистина ще Ви е полезно и ще Ви помогне много. Той ще съобщава за всеки един ритуал и акт по време на празненството едновременно на английски и български език. Може да прозвучат смесени песни и поздрави и на двата езика, както и подканите за танци. Нали искате пълен дансинг!

2. Фото и видеозаснемане на сватбата от човек владеещ английски език!

Да, добре би било човекът търчащ цял ден след и пред гостите да владее техният език. Така ще ги наставлява и насочва за да имате по-добри, повече и най-вече усмихната снимки. От кумовете, обредния дом, църквата, ресторанта….все ще е около тях. Нека да не е неизвестният странникът – преследват, а да бдъе техен приятел – фотограф или видеоопратор

3. Напишете малки листчета, както и поканите и на двата езика.

Направете го весело, шеговито. Вмъкнете нещо и от двата езика. Даже може и да е лично, чрез фрази, които сте изричали и гостите Ви познават. Цитати, текстове от песни и дори вицове биха свършили работа.

4. Сложете етикети с номерацията на масите, забавните игри, информацията за храна и напитки също на двата езика.

На всеки един гост преди да опита каквото и да е, било то храна, напитка или игра би му било интересно да прочете малко повече за произхода и историята на нещото. Ами опишето го! Така ще ги “погъделичкате”.

5. Водещ на сватба с английски –  двуезичен ритуал

Да, вие си говорите основно на английски. Даже понякога той/тя произнася нещо и на български. Но все пак едва ли абсолютно всички Ваши гости говорят и разбират свободно английски. Да не говорим за български. Та нали искате да усетят че са на Вашата сватба и че са поканени да участват на нея именно от Вас за този ритуал! Трябва да им го разказвате и да ги държите въвлечени във всеки един етап от него. Именно по този начин ще разберът как участват и преминават през всички етапи на празненството. Ако пропуснат някой детайл, ще усетят скука, а може би и досада. За тази цел:

  • Административно лице от обществена служба за сключване на гражднаски брак или духовно лице от църква, което да направи изнесен ритуал на английки в удобно за Вас място би било много полезно.
  • Може би някой Ваш близък може стоейки около Вас да превежда на чуждите гости за ставащото в момента.
  • Кажете Вашият обет на единият език. А след това и на другият. Може да го направите и двамата.
  • Всички обети може да бъдт преведени преди това и на другият език ако риатуалите се водят само на единият. Така всички гости ще разберът за важните етапи в церемонията.

ВСЕКИ ДА КАЖЕ НЕГОВИЯТ ОБЕТ НА ЕЗИКЪТ НА ПАРТНЬОРЪТ СИ

 

  • В обетът може да замените ключовите думички със съответно чуждите такива. Например за “Да” да кажете “Yes”.
  • И помнете – нека да е кратко и ясно. Име ли нещо по-дълго рискувате да останете неразбрани от гостите и те да се почустват странно.

Партнорът Ви ще се почуства много мило да чуе как давате Вашият обет на неговият роден език. Всичко това ще бъде чуто и всички гости, които ще усетят колко силна е вашата връзка.

Така че, ако мислтие, че ще успеете да реализирате тази възможност за водене на сватбата и на двата езика – английки и български не се колебайте. Ще имате един прекрасен набор от фотограф и видео оператор, диджей/дисководещ, длъжностни/духовни лица за изнесен ритуал, персоналът в ресторанта и т.н. Това ще Ви помогне да си оставите един незабравим спомен, както на вас, така и на вашите гости и те дълго да си го припомнят и да разказват..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button