Цена за DJ за това събитие?

Тъй като нашата предишна статия – Колко струва една сватба? вече може би остаря и ще се опитаме да оценим отново услугите и аксесоарите вървящи ръка за ръка към всяка сватба

Всички младоженци се чудят на цена за сватба

Искам само да отбележа, че изнесените ценови нива са на база наблюденията ми от  наши клиенти – младоженци и всички други празуващи своят важен повод, както и от колеги с които работим. Поради тази причина цифрите са в доста широки диапазони, тъй като пазарната конюктура се влия изключително много от конкуренцията, локацията, търсената услуга, неният обем и ниво, а да не забравяме и “ковидната” 2020 година, която размести доста пластове дори и в локален мащаб. Създаде едни пазари, но затвори други, разшири едни, стесни други, някои играчи се удавиха, други пък стъпиха на твърда зема. Изобщо светът беше пъстър!

Ще се омъжиш ли за мен? Дааа!

ДиДжей за сватба

Венчалните халки или пръстени . Изборът на венчални пръстени е нещо много субективно, специфично и преди всичко зависи от Вашия индивидуален вкус, както и от този на Вашата избраница разира се. Тук ценовият диапазон е доста широк, но ако все пак трябва да обобщим 600 – 2000 лв. са най-често срещаните граници. Ако трябва да сме по-конкретни, то 1000 лв. е нормална цена за венчален пръстен.

Булчинската рокля е може би най-важният аксесоар за всяка младоженка. Ако изборът на пръстени е нещо много субективно и спесифично, то изборът на рокля оставяме без коментар. Тук цеовият диапазон е огромен. Възможен е да използвате варианта “под наем” срещу около 300лв., както и да се спрете на някой много дизайнерски, уникален и неповторим модел за над 20 000 лв. не забравяйте да погледнете и в меката на цените за булчинските роки – Асеновград. Но да кажем, че ще трябва да заделите 1000 лв. за този задължителен за всяка булка сватбен елемент.

Обувките по принцип си вървят ръка за ръка с роклята (или костюма), но все пак си запишете +100лв.

Мъжете сме по-непретенциозни към костюмите. Да не говорим, че напоследък доста често ставам свидетел на изключително неформално облечени джентълмени на собствените си сватби. И все пак – 600лв. за кюстюм плюс още 100лв. за обувки.

Логистиката

 

Диджей за сватба в Глория Палас

Мдам. Ще трябва да почерпите. И вкъщи и при кумовете, и като отивате да взимате булката – Пишете го две-три домашни трапези. Ако около всяка трапеза настаните 5-10 човека ще трябва да напазарувате и сготвите 2-3 пъти за по около 300 – 500 лв.

Кумовете….. Да, кумовете. Това ще са хората, които ще ви напътстват. Кумът си е подготвил реч! Поглезете ги! А не се знае – може и те вас. И все пак хубаво е да им поднесете подарък. Порцеланов сервиз незнам до колко е актуално все още….. но ваучер за екскурзия е добра идея например. Тук ще трябва да отделите 600 – 1200 лв.

Показен / VIP автомобил не е задължителен аксесоар или пък вече притежавате такъв, или може да вземете на заем от приятел. Но ако все пак решите да наемете нещо специално – 300 лв. за нещо по-скромно мисля, че ще ви стигнат.

При църквата нещата са общо взето регламентирани и ясни – църквовна такса, право на фото и видеозанемане, малко свещи, малко тук, малко там. Ще ви трябват около 300 лв.

Ако желаете някаква по-специална сватбена украса в ресторанта или сте предвидили изнесена церемония, ще трябва да заделите между 300 и 2000 лв. Но моята скромна практика сочи, че с 500 лв. може да имате един много добър и естетичен аранжимент.

Ресторантът

Ефектно DJ осветление за сватба

Ето тук е най-големият масраф. За това внимавайте в избора на ресторант. Цените в ресторантите бяха доста стиковани преди ковид кризата, но сега съществува широка сегментация по локация и клас, а и в зависимост  какво включва менюто(алкохол), интервалът е 35-150 лв. за куверт. Ако приемем, че гостите ви ще бъдат около стотина, то 9000 лв. е един добър ориентир. Ако се развихрите в ресторанта имайте едно на ум, че обикновенно се заплаща overtime след 5тия час.

Дисководещ за сватба София

Диджей за рожден ден - 60ти юбилей

5 часа ~450 лв. в зависимост от апаратурата. Тук нещата са повече от ясни! Overtime – от 90лв. / час. Също така може да си направите и една бърза сметка с нашият Dj Сватба Kалкулатор

Фото и Видео заснемане – от 500 лв. до 1800 лв. с монтаж, обработка и специални ефекти.

Дим / пушек за първи танц и ефектно лазерно / лед осветление също може да наемете срещу 200-400 лв.

After party след сватбата

Дали ще е дискотека, кръчма или пиано бар….. Тук нещата  отново опират до куверт на човек. Но да го наречем 60 лв. на куверт.

И все пак. Носете си едни 1500 лв. във Вас за непредвидени разходи! Крайната калкулация оставям на Вас.

Ако сте от по-пестеливите и стиснати сватбари направо може да ви предложим няколко съвете за бюджетна сватба или как да спестим и оптимизираме разходите за сватба.

Горчиво и успех!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button