Цена за DJ за това събитие?

Цена за сватба?

Колкото и една сватба да се приема предимно за акт на обвързване между двама влюбени и вричане във вяроност и любов “докато смъртта ги раздели”, не може да се отрече, че това също така е и една церемония, един ритуал, който изисква необходимата организация и подготовка. Не ми се иска да бъда циничен, като говоря за материалното в този толкова свещен акт, но организацията и подготовката на една сватба си има цена и в тази статия ще обсъдим именно това – Колко струва една сватба?

Не един път сме разговаряли с бъдещи младоженци, обсъждайки програмата на мероприятието им за да уточним всеки един момент, като детайли и време. Доста често установявам, че на някои неща се обръща прекалено много внимание, докато други биват пренебрегвани. Тогава импулсивно разговора се завърта около темата “Колко струва една сватба?“. Мисля, че тази статия ще бъде полезна за всички младоженци, решили да организират собствената си сватба и се питат “Цена за сватба в София

Дано не звучи прекалено, но нека започнем със зараждането на самата идея

Ще се омъжиш ли за мен? Дааа!

Венчалните халки или пръстени. Изборът на венчални пръстени е нещо много субективно, специфично и преди всичко зависи от Вашия индивидуален вкус, както и от този на Вашата избраница разира се. Тук ценовият диапазон е доста широк, но ако все пак трябва да обобщим 400 – 1200 лв. са най-често срещаните граници. Ако трябва да сме по-конкретни, то 800 лв. е нормална цена за венчален пръстен.

Булчинската рокля е може би най-важният аксесоар за всяка младоженка. Ако изборът на пръстени е нещо много субективно и спесифично, то изборът на рокля оставяме без коментар. Тук цеовият диапазон е огромен. Възможен е да използвате варианта “под наем” срещу около 300лв., както и да се спрете на някой много дизайнерски, уникален и неповторим модел за над 20 000 лв. Но да кажем, че ще трябва да заделите 1000 лв. за този задължителен за всяка булка сватбен елемент.

Обувките по принцип си вървят ръка за ръка с роклята (или костюма), но все пак си запишете +100лв.

Мъжете сме по-непретенциозни към костюмите. Да не говорим, че напоследък доста често ставам свидетел на изключително неформално облечени джентълмени на собствените си сватби. И все пак – 600лв. за кюстюм плюс още 100лв. за обувки.

Логистиката

Мдам. Ще трябва да почерпите. И вкъщи и при кумовете, и като отивате да взимате булката – Пишете го две-три домашни трапези. Ако около всяка трапеза настаните 5-10 човека ще трябва да напазарувате и сготвите 2-3 пъти за по около 100 – 200 лв.

Кумовете….. Да, кумовете. Това ще са хората, които ще ви напътстват. Поглезете ги! А не се знае – може и те вас. И все пак хубаво е да им поднесете подарък. Порцеланов сервиз незнам до колко е актуално все още….. но ваучер за екскурзия е добра идея например. Тук ще трябва да отделите 500 – 1000 лв.

Показен / VIP автомобил не е задължителен аксесоар или пък вече притежавате такъв, или може да вземете на заем от приятел. Но ако все пак решите да наемете нещо специално – 300 лв. за нещо по-скромно мисля, че ще ви стигнат.

При църквата нещата са общо взето регламентирани и ясни – църквовна такса, право на фото и видеозанемане, малко свещи, малко тук, малко там. Ще ви трябват около 200 лв.

Ако желаете някаква по-специална сватбена украса в ресторанта или сте предвидили изнесена церемония, ще трябва да заделите между 200 и 2000 лв. Но моята скромна практика сочи, че с 500 лв. може да имате един много добър и естетичен аранжимент.

Ресторантът

Ето тук е най-големият масраф. За това внимавайте в избора на ресторант. Цените в ресторантите са доста стиковани в зависимост от класа на ресторната и това какво включва менюто, но интервалът 30-50 лв. за куверт е може би най-масовият. Ако приемем, че гостите ви ще бъдат около стотина, то 4000 лв. е един добър ориентир. Ако се развихрите в ресторанта имайте едно на ум, че обикновенно се заплаща overtime след 5тия час.

Дисководещ за сватба София

5 часа ~400 лв. в зависимост от апаратурата. Тук нещата са повече от ясни! Overtime – от 70лв. / час. Също така може да си направите и една бърза сметка с нашият Dj Сватба Kалкулатор

Фото и Видео заснемане – от 300 лв. до 1500 лв. с монтаж, обработка и специални ефекти.

After party след сватбата

Дали ще е дискотека, кръчма или пиано бар….. Тук нещата  отново опират до куверт на човек. Но да го наречем 50 лв. на куверт.

И все пак. Носете си едни 1000 лв. във Вас за непредвидени разходи! Крайната калкулация оставям на Вас.

Ако сте от по-пестеливите и стиснати сватбари направо може да ви предложим няколко съвете за бюджетна сватба или как да спестим и оптимизираме разходите за сватба.

Успех и горчиво!

п.с. Публикуваните цени в тази статия са ориентировъчни за град София и актуални към датата на публикуването на статията. Възможно е в течение на времето да се разминават с настоящите.

п.с. Повече от ясно е, че има сватба и сватба. Няма да се обидя на коментари, в които споделяте Ваши актуални наблюдения и преживявания.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button