Диджей за рожден ден - 60ти юбилей
Цена за DJ за това събитие?

Руският език, бит, култура и обичаи не са ни особенно далечни на нас българите. Поради тази причина, къде с помощта на роднини, къде с любимия/либимата вероято вече сте се подготвили за Вашата сватба и сега трескаво търсите някой за водене на сватба на руски – диджей или дисководещ. Ако е така, то може да пропуснете следващите редове и директно да ни потърсите – Диджей Дани & Ко – Вашите дисководещи!

Ако ли пък не може би следващите редове ще представляват интерес за Вас. Ще се опитаме да ви подскажем с идеи  и съвети за онези малки детайли, който ще направят живота Ви или поне сватбеният ден много приятен и незабарвим, както за Вас така и за Вашите гости.

РУССКАЯ СВАДЬБА? НЕТ ПРОБЛЕМ!

Руски ли? Че колко му е! Та ние българите си го владеем по рождение този език. От родата почти всеки го знае и ще се оправят с руските гости. В тази връзка ще ви разкажа онзи виц за двамата българи в Москва. Ще се опитам да го транскиптирам на български:

Разговор между българи в Русия, “перфектно” владеещи руски, пред асансьор в хотел:
– Въй сефте в Маскву?
– Имеет си хас.
– А асансьор бачкает?
– Йок, ево мама! Закеркенечился между етажами!
– Е, значит прийдьотся качваться па стъпалами…
– А до коими етажами?
– Хич хабер си не имею!

1. И все пак за да не се излагате наемете си водещ с руски за сватбата!

Руснаците са топъл братски славянски народ, но са малко чувствителни на тази тема – ако се отнесете пренебрежитело към езикът им, особенно от страна на българи. Водещият ще Ви подсети за всички тостове и наздравици. Това е нео изключитлено важно за братушките и те ще го оценят подобаващо, като споменът остане завинаги в техните сърца! Водещият с руски ще съобщава за предстоящите ритуали и моменти от програмата. Както и ще знае какво да пусне за да видите как танцува голямата руска душа на дансинга.

2. Фотограф и Видеоператор за сватбата, които умеят да се разбират с Вашите руски гости!

Много полезно би било човекът с фотопарата и видеокамерата да говорят руски език и така да се сприятелят с гостите Ви. Така те няма да го гледат странно през целият ден докато той ги преследва и дебне всяка тяхна стъпка за да я заснеме и увековечи!

3. Попълнете поканите и на руски език.

Руснаците имат чувство за хумор. Използвайте това и напишете поканите шеговито. Може да използвате и някой техен идиом. Използвайте изрази, които се казвали пред гостите и те ги знаят. Може и част от песни и стихове.

4. Табелки с номерата на масите и опис на напитките и храната и на двата езика.

Може да разкажете за произхода на храната, напитките или на самите Вас. Ще е интересно за рускоговорящите Ви гости да прочетът за това. Разкажете им.

5. Водещ за сватба на руски – ритуал на двата езика

Макар и близки двата езика добре би било водещият да оповестява всеки един ритуал, етап и част от програмата и на двата езика. Малко вероятно е всичките ви гости да говорят и разбират и двата езика. Когато им съобщавате за всичко ставащо по време на сватбата те ще почувстват как участват във всеки един ритуал и минават с Вас през него. Точно така те ще разберът, че всъщност не сте ги поканили случайно и няма да се почувстват досадно или скучно ако изпуснат някой детайл. Също така може да помислите за:

  • Лице от обреден дом владеещо руски език, което ще може да проведе изнесен ритуал за Вашата сватба. Както и свещеник/църковно лице, което също би водеило изнесеният ритуал.
  • Ваш близък приятел, който стоейки до Вас да превежда на гостите за случващото се.
  • Можете Вие и бъдещият Ви партньор да изречете единият обет на български, а след това другият на руски.
  • Може да напишете и двата обета на картички или на поканите ако ритуалите се водят само на единият език. По този начин Вашите гости няма да изпуснат важните моменти.

ВСЕКИ ОТ ВАС МОЖЕ ДА ИЗРЕЧЕ НЕГОВИЯТ ОБЕТ НА МАЙЧИНИЯТ ЕЗИК НА ПАРТНЬОРЪТ СИ

  • Може да използвате в обетът Ви ключови думички от руският, като замените само някои. Например съпруг – муж.
  • Направете го да кратко и ясно. Една малка частичка в ключов момент ако остане неразбрана и гостите Ви може да се почустват странно.

Той/Тя ще се почувстят невероятно ако чуят да произнасяте Вашият обет на техният майчин език. Вашите гости ще чуят това и ще разберът, че вие двата сте създадени един за друг.

Наемайки дисководещ за водене сватба на руски ще спечелите едно невероянто изживяване, както и Вашите гости, което е също толкова важно. Имате ли възможност да наемете такъв, както и фотограф, видеооператор, сервитьори и кетъринг, длъжностни лица и т.н. моят съвет е – възползвайте се. Така ще си запазите един незабравим спомен за едно от най-важните събития в живота на всеки.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button