Диджей-за-Нова-година-в-хотел-Оливс
Цена за DJ за това събитие?

Ако имате яснота относно организацията и сега вече просто търсите диджей за сватба на френски език може да пропуснете следващите редове. Екипът на Диджей Дани & Ко Ви уверява, че разполагаме с професионални френско говорящи водещи на сватбени тържества, коктейли и всякакви мероприятия.

И двамата се справихме с езиковата бариера и вече комуникираме на двата езика в името на нашата любов….И сега трябва да организираме сватба на френски език. О, човече…

КАК ДА ОРГАНИЗИРАМ СВАТБАТА?

Незнам за теб, но понякога дори и след 10-11 годишното ми практикуване на езикът имам усещането, че трябва да се справям по-добре. А друг път пък си мисля, че говоренето на чужди езици е много лесна работа.

Но нека да поговорим за плануването на сватбата!

1. Потърсете Водещ – Диджей за сватба на френски език!

Това наистина ще голям плюс. Водещият ще направи анонси и на двата езика, може да миксира песни, да говори по време на музиката и така да “енергизира” гостите на дансинга.

2. Помислете и за сватбен фотограф с френски език!

Това също ще е голям плюс за Вашата сватба ако членове на вашите семейства не разбират основният водещ език на мероприятието. Така те ще се чувстват  по-комфортно и винаги ще са усмихнати към странният непознат, който ще ги снима цял ден.

3. Направете покани, картички с програмата на церемонията и на двата езика.

Запомнете! Тук не бъдете прекалено сериозни! Ще е вълнуващо да смесите и двата езика! Направете го лично, използвайте думи и фрази, които и двамата използвате. Вмъкнете шеги, цитати и песни.

4. Направете табелки, номера на масите, игри, храни и напитки с надписи на двата езика.

Особенно ако храната и напитките ще бъдат с проиход от различни култури и мислите, че на някои гости ще им е трудно да разберът за вашата култура и произход.

Водещ на сватба с чужд език

5. Диджей за сватба на френски –  церемония и на двата езика

Няма значение, че ти и той(тя) говорите и се разбирате на двата езика. Вие все пак трябва да уважите присъствието на Вашите гости. Да ги въведете във всеки един ритуал. Те да почустват как присъстват и биват преведени през него. Ако те не разбират какво, кога и как се случва, те ще почустват, че им е скучно, а дори и могат да се почувстват обидени. Накарайте ги да се почувстват част от церемонията, така че да не се чудят за какво изобщо сте ги поканили!

  • Може да потърсите длъжностно лице от обреден дом или църковен служител, които говорят езика и да организирате сватба на френски с изнесен ритуал
  • Помолете някой да стои с Вас до олтара и да обяснява превеждайки на гостите, които не разбират добре церемонията.
  • Изречете традиционните обети на единият език, след това го сторете и на другият език.
  • Ако церемонията основно се води на единият език, но обетите са на другият: Преведете обетите и ги запишете в поканите или картичките с програмата на сватбата. Така гостите ще могат да проследят ключовите етапи от церемонията и ще “чуят” Вашите думи.

МОЖЕШ ДА ИЗРЕЧЕШ СВОЯТ ОБЕТ НА ФРЕНСКИ,
КАКТО И ПАРТНЬОРЪТ ТИ НЕГОВИЯТ НА БЪЛГАРСКИ.

  • Помислете да включите членове на семействата – родители, свекъри, братя и сестри в церемонията.
  • Може да миксирате обетът и на двата езика. Например: “Мой бъдещ съпруже”… Може да замените думата “съпруже” с “mari“.
  • Гледайте речите на чуждият език да бъдат кратки. Така, че ако някой не ги разбере да не почувства досада и да му е скучно.

Ще бъде наистина забавано да изненадате партньора си с няколко изречения на неговият роден език по време на церемонията. Ще ги изречете пред всички и това ще бъде много мило и ще покажете колко важен за Вас е този човек.

Ако имате опцията и възможността да наемете диджей за сватба на френски, фотограф, видео оператор, длъжностни лица, кетъринг, декоратори владеещи френски език….направете го. Всеки, който може да ви даде съвет и помощ по време на Вашата сватба да протече по-гладко ще ви е полза.

Вашата основна цел е всеки да се почувства наистина поканен и оценен с присъствието си на сватбата Ви!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button