Цена за DJ за това събитие?

Може да изпуснете следващите редове ако вече сте успяли да организирате сватбата и просто търсите дисководещ за сватба на немски език. Диджей Дани & Ко може да Ви осигури и предложи такъв – професионален озвучител, немско говорящ за Вашето тържество, парти или специален ден.

И такаа…. Вече си говирим и на двата езика, укрепваме българо-немската любов така да се каже. И сега ни предстои организация на сватба. Поканили сме както български, така и германски гости и те ще трябва да се забавляват с нас. Кажù честно?!…..

СВАТБАТА И НЕЙНОТО ПРОТИЧАНЕ

“Винаги съм смятал, че говоря добре немски. Толкова години вече. И всеки път, когато трябва да си отворя устата и да се включа в разговорът нещо ми става и усещам, че би трябвало да мога да се справям много по-успешно. Докато друг път, в друг ситуации все си мисля, че то това това – чуждите езици…..ами фасулска работа.” Познато ли Ви звучи?

И все пак да се върнем на сватбата!

1. Намерете Диджей – Дисководещ за сватба на немски език!

Е тук вече ще уцелите десятката – доста ще ви е от полза. Ще чуете всяко едно включване и начало на церемония, обичай или игра на всеки от двата езика. Ще чуете смесването на песни, поздрави и подкани към всеки един танцуващ на сцената.

2. Потърсете и фотограф / видеооператор с немски език!

Изключително удобно, ползезно и спокойно за гостите би било ако непознатият странник с фотоапарат, който ще ги преследва цял ден да говори техният език. И ще може да им каже, кога и къде да погледнат, да се усмисхнат заедно и да ги наставлява.

3. Измислете картички и покани описавщи организацията на събитието и на двата езика.

Тук не бъдете прекалено протоколни! Имайте го предвид! Ще е забавно да използвате и двата езика! Направете го индивидуално, вмъкнете думи и фрази, които и двамата сте изричали. Нека да има вицове, откъси от нещо и лирика от песни.

4. Нека да има лейбъли с номера на масите, забавленията, храната и напитките написани и на двата езика.

Храната, която ще сервирате на госите идва от различни краища и битове? Супер! Ами изпозлвайте го, опишето го. Така ще запознаете вашите гости от къде сте и какъв/каква сте. Така ще им бъде лесно и интересно!

5. Диджей за сватба на немски –  церемония и на двата езика

И какво като и двамата говорите и двата езика? Тези гости, които сте поканили трябва да разберът, че са поканени от Вас поради някаква причина. Разкажате им и ги въвлечете във вседи един етап от Вашата сватба. Така ще усетят че са там в ритуала и минават през него. Ако не разберът дори и някоя малка подробност ще решат, че им е скучно, а може би и досадно. Нека всеки един от тях да разбере, че е нужното парче от целият микс на церемонията и не случайно е поканен!

  • Намерете служебно лице от ритуален дом или поп, така че да говорят езика и да имате сватба на немски с изнесен ритуал.
  • Проверете дали не може някой Ваш близък/приятел да е близо до Вас и да разказва на другите превеждайки.
  • Може да кажете вашият  обет на единият език, след това да го направите и на другият език.
  • Ако ритуалът се води предимно на единият език, но обетите са на вторият: Предварително ги преведете и  в поканите. Всички ваши приятели, роднини и близки ще почувства всички важни етапи и ще разберът Вашите думи.

ЕДИНИЯТ ОБЕТ НА НЕМСКИ, А ДРУГИЯТ НА БЪЛГАРСКИ.

  • Вариант е да помислите и за близки от семействата – братя, сестри, родители.
  • Възмжоно е да смесите двата обекта с двата езика. Все едно за “Ja” казвате “Да”.
  • Все пак бъдете кратки. Ако са дълги и спесифични с идиоми е възможно някои гости да не ги разберът и да се почустват странно..

Вашият нов спътник ще бъде изненадан да чуе фраза на собственият си език и да го чуе от Вас. Заедно с него и всички гости ще ги чуят и ще се зарадват да разберът наистина колко много сте един за друг.

Имате ли начин да украсите сватбата си по този начин, чрез наемането на дисководещ за сватба на немски, фотограф, видео оператор, служебни лица водещи ритуала, сервитьори, дизайнери и т.н. владеещи немски език….не се колебайте. Всички, които могат да Ви помогнат за по-хармоничното протичане на Вашата сватба, нека са добре дошли.

Всичко, което най-много искате е гостите Ви да запомнят и да говорят дълго за вашата сватба!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button