Диджей за рожден ден - 60ти юбилей
Цена за DJ за това събитие?

Ех, Италия, Венеция…..направо си мисля за сватба на гондола. Къде тук ще ги водим италианците на сватба, че и Сватбен дисководещ с италиански да търсим. Как ще се разбират с моята рода?! То ще е едно надвикване. Направо ще се получи Италиянска сватба. И все пак ако сте се решили сватбата да бъде у нас, то следващите редове смятам, че ще Ви бъдат от полза и няма да загубите ако прочетете статията. А ако Вашата италиянска сватба вече е организирана и просто си търсите дисководещ с италински – екипът на Диджей Дани & Ко е на Ваше разположение! Ще Ви осигурим най-добрият водещ с италиански език и най-запомнящята се сватба!

Аmore mio е достатъчно ясно!

Да, всички ще го чуят и разберът. Ами после? Нали ще искате всички гости да се отпуснат, да се забавляват, да са естественни и в ресторанта още след първите наздравици да се чувстват свободно и да се смесят на дансинга. За тази цел ще Ви дам няколко дребни, но ценни съвета.

1. Добре е за Сватба на италиански да имате водещ с италиански

Италианците, като всеки един южен народ са много темпераментни и дъращи на семейството и традициите особено на сватбените такива. Изключително запомнящо за тях би било ако пресъздадете някоя от тях на Вашата сватба. Водещ с италиански би Ви помогнал и насочил за много от тях като наздравици, тосотве и ритуали. Диджейят с италиански език ще съобщава за предстоящите ритуали и моменти от програмата. Както и ще знае какво да пусне за да усетите темпераментната италянска душа на дансинга.

2. Фотограф и Видеоператор за сватба на италиански с водещ!

Това също ще е голям плюс за Вашата сватба ако членове на вашите семейства не разбират основният водещ език на мероприятието. Така те ще се чувстват  по-комфортно и винаги ще са усмихнати към странният непознат, който ще ги снима цял ден.

3. Направете си покани и на италиански.

Тук не бъдете прекалено протоколни! Имайте го предвид! Ще е забавно да използвате и двата езика! Направете го индивидуално, вмъкнете думи и фрази, които и двамата сте изричали. Нека да има вицове, откъси от нещо и лирика от песни.

4. Номерирайте масите с табелки и опишете напитките и храната на двата езика.

На всеки един гост преди да опита каквото и да е, било то храна, напитка или игра би му било интересно да прочете малко повече за произхода и историята на нещото. Ами опишето го! Така ще ги “погъделичкате”.

5. Сватба на италиански с водещ – ритуал на двата езика

Макар и близки двата езика добре би било водещият да оповестява всеки един ритуал, етап и част от програмата и на двата езика. Малко вероятно е всичките ви гости да говорят и разбират и двата езика. Когато им съобщавате за всичко ставащо по време на сватбата те ще почувстват как участват във всеки един ритуал и минават с Вас през него. Точно така те ще разберът, че всъщност не сте ги поканили случайно и няма да се почувстват досадно или скучно ако изпуснат някой детайл. Също така може да помислите за:

  • Може да потърсите длъжностно лице от обреден дом или църковен служител, които говорят езика и да организирате сватба на италиански с изнесен ритуал
  • Помолете някой да стои с Вас до олтара и да обяснява превеждайки на гостите, които не разбират добре церемонията.
  • Изречете традиционните обети на единият език, след това го сторете и на другият език.
  • Ако церемонията основно се води на единият език, но обетите са на другият: Преведете обетите и ги запишете в поканите или картичките с програмата на сватбата. Така гостите ще могат да проследят ключовите етапи от церемонията и ще “чуят” Вашите думи.

КАЖЕТЕ ВАШИЯТ ОБЕТ НА ИТАЛИАНСКИ, А ТОЙ/ТЯ НА БЪЛГАРСКИ

  • Вариант е да помислите и за близки от семействата – братя, сестри, родители.
  • Възмжоно е да смесите двата обекта с двата езика. Все едно за “Sì” казвате “Да”.
  • Все пак бъдете кратки. Ако са дълги и спесифични с идиоми е възможно някои гости да не ги разберът и да се почустват странно..

Партнорът Ви ще се почуства много мило да чуе как давате Вашият обет на неговият роден език. Всичко това ще бъде чуто и всички гости, които ще усетят колко силна е вашата връзка.

Наемайки дисководещ за водене сватба на италиански ще спечелите едно невероянто изживяване, както и Вашите гости, което е също толкова важно. Имате ли възможност да наемете такъв, както и фотограф, видеооператор, сервитьори и кетъринг, длъжностни лица и т.н. моят съвет е – възползвайте се. Така ще си запазите един незабравим спомен за едно от най-важните събития в живота на всеки.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button