Диджей за сватба във Сватбен дом Водолей
Цена за DJ за това събитие?

Много от нашите съседи в Турция живеят у нас, както и много българи живеят там. Не че Турция е много далече, но ако все пак решите да направите сватбата си в България и тя в двуезична ще е добре да си намерите DJ за сватба на турски. Той ще Ви помогне и ще води всички български и турски сватбени ритуали за Вас и Вашите гости.

Статията по-натам може и да са окаже излишна при положение, че вече сте направили организацията на Вашата турска сватба и само търсите диджей за водене на сватба на турски. Статията ще Ви е от ползва и може да срещенете или да Ви напомним за нещо, което сте изпуснали, но все пак ако просто Ви трябва DJ с турски може направо да ни потърсите – Диджей Дани & Ко – Вашите дисководещи!

Трябва ли ми DJ за водене на сватба на турски?

Турският език на нас българите не ни е напълно чужд, имайки предвид колко много чуждици сме взаймствали от “комшуту”. Не че, няма да се разберете с Вашите турскоговорящи гости, но ако искате Вашата сватба да се отличава, гостите ви да се забавляват, смеят, танцуват, отпуснат всички заедно, то е добре някой да ги води в това и това трябва да е дисководещият за вашата сватба.

Турците, са гостоприемни и темпераментни като всеки един южен народ. Весели, забавни, почитащи традициите и държащи на приятелството. Със сигурност ще запомнят Вашата сватба, ще им е забавно на нея със своите нови български и турски приятели ако имате водещ с турски, който да дава тон за всичките наздравици, тосотве и ритуали през цялата програма. Диджейят Ви ще следва всичките моменти от сватбата от влизането в ресторанта до изпращането на Вашите гостите. А ако желаете и преди и след това.

2. Фотограф и Видеоператор за сватба на турски!

Хубаво би било човекът, който цял ден ще е с Вашите гости да се разбира с тях и те да разберът, че той не онзи натрапчив странник с фотоапарата, а е вече техен познат и гост на сватбата, смееещ и радващ се също както тях..

3. Покани и на турски – ще е от полза

Направете весели и усмихнати покани! Нека да са и на двата езика! Ще успеете да го направите лично, ако доабвите и някои откъси и текстове от песни, за които Вашите гости знаят от Вас.

4. Номерация на масите, напитките и храната – и на двата езика.

Турците са известни с кухнята си, която е залегнала и у нас, ценят храната и като творчество. Ако на всеки един гост разкажете за произхода на поднесената храна, съставките, как е приготвена и т.н., то те ще останат очаровани.

5. Сватба на турски с водещ – ритуал на двата езика

Важно е Вашите гости да знаят какво става по време на Вашата сватба и по време на всеки един рутуал. малко вероятно е гости Ви да са запознати с избраните от Вас ритуали или да владеят и двата езика. Те трябва да усещат, че са част от всеки един ритуал, как го преживяват заедно с Вас. Ако изпуснат някой детайл е възможно да усетят досада или да им е скучно. Така ще разберат, че не са поканени просто случайно на Вашата сватба, а са специални гости. За всичко това ще се погрижи Вашият дисководещ за свтба на турски. И тук още няколко малки идеики за Вашата сватба.

  • Намерете служебно лице от обреден дом, който да участва в изнесен ритуал на Вашата турска сватба.
  • Нека Ваш близък да е до гостите и до Вас при олтара и да им разказва, така че те да разберът церемонията.
  • Кажете обетите първо на български език и след това на турски или обратното.
  • Опишете обетите на единият език, ако церемонията се води на другият върху самите покани или на малки картончета към тях.

МОЖЕ ЕДИНИЯТ ОБЕТ ДА Е НА БЪЛГАРСКИ, А ДРУГИЯТ НА ТУРСКИ

  • Също така може да споменете и семействата в обетът Ви. Ще бъдат очаровани!
  • Миксирайте двата обета с думи и от двата езика.
  • Не изпадайте в детайли. Подробни и дълги обети стават досадни и е много възможно част от гостите да не разберът какво казвате.

На Вашият възлюбен ще му стане много приятно ако кажете пред него Вашият обет на неговият майчин език. Това ще стане пред всички гости и те ще разберът колко силна и здрава е вашата любов.

Ако си осигурите дисководещ за сватба на турски може да сте убедени, че това ще бъде едно паметно бракосъчетание и вечен спомен. А допълнителното наемане на видеооператори, декоратори, фотографи и т.н. биха допринесли за това сватбеното Ви мероприятие да се случи по възможно най-незабравиямият начин.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button